Nå skjer det endringer

Samspillsgruppen i Toppe har siden generalforsamlingen i september arbeidet med å forberede rehabiliteringen i borettslaget. 


– Det viktigste arbeidet er det vi gjør i forberedelsene. Gode forberedelser rydder bort ukjente faktorer som ofte er knyttet til risiko, sier Morten Myksvoll i Bergen Byggrådgivning.

Lang erfaring

Han har lang erfaring fra tilsvarende prosesser og er sammen med Kåre Halle  og advokat Øystein Johanessen den eksterne delen av gruppen. Fra Toppe bidrar styreleder Lilly Ekroll og daglig leder Eirik Tonning.

Kontaktet tre leverandører

Etter vedtaket i generalforsamlingen hadde styret kontakt med tre mulige leverandører. Leverandørene ble undersøkt også med henblikk på generalforsamlingens etiske vedtak. Den ene leverandøren valgte å trekke seg av kapasitetsproblemer mens en annen leverandør ikke oppfylte det etiske kravet fra beboerne. Balkongentreprenøren er derfor valgt som samspillspartner.

Balkongentreprenøren

Samspillsgruppen har undersøkt pågående prosjekter som Balkongentreprenøren har i borettslagene Lynghaug, Lyngfaret og Nyegaarden i Bergen, samt flere prosjekter som er fullført andre steder i landet.

– Vi er glad for at generalforsamlingen gikk for en såkalt samspillskontrakt. Dette er en avtaleform som følger såkalt åpen bok. Vi har med oss kompetente ressurser innenfor det byggtekniske og juridiske slik at det blir en god prosess hele veien, sier Ekroll. Møtene med leverandøren har vært konstruktive og fruktbare.

Bratt læringskurve

Styrelederen sier det har vært en bratt og nyttig læringskurve.
– Bygningsingeniør blir jeg nok aldri, men jeg har fått utrolig innsikt i slike prosesser og kompleksiteten i rehabilitering. Hver lille detalj i prosjektet blir gjennomgått, smiler Ekroll, som gleder seg til endelig komme i gang.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*