7 ting å huske når du bor i leilighet i blokk

Irritasjon


Når du flytter til leilighet må du la være å irritere deg over små bagateller og naboens gjøren og laden. Verden går ikke under selv om noen parkerer en barnevogn i gangarealet en dag eller setter skoene på gangen når det er ekstra vått utenfor. Er det noe du blir særlig plaget av, er det lov å si fra på en hyggelig måte.

2  Risting


Klær, sengetøy, tepper og matter må ikke ristes fra vinduer og balkonger. Støv og skitt fra dine tekstiler kan da lett havne hos naboen eller på den som passerer under.

3  Pyntesyke


Unngå å pynte i fellesarealene med møbler, blomsterdekorasjoner, nisser eller annet som kan gjøre det vanskelig å evakuere leilighetene ved en eventuell brann. Sjekk ut hva slags regler borettslaget har for utsmykking av fellesarealene før du dekorerer veggene. Bli eventuelt enig med naboene om hva som kan henges opp.

4  Lufting


Unngå å lufte gjennom entrèdør og ut i oppgangen. Det er slett ikke sikkert at naboene setter pris på lukten fra dine kulinariske eksperimenter, matos eller annet som lukter sterkt.

5  Bråk


Festing til langt på natt kan lett irritere naboene. Skal du ha selskap, bør du unngå høy musikk etter at det skal være stille. Varsle eventuelt naboene på forhånd og få aksept for litt høyere lydnivå enn ellers.

6  Røyking


Tenk over om røyking på balkongen kan plage andre. Røyking i fellesarealene blir neppe godt mottatt. Kast aldri sneiper fra deg på fellesområdene.

7  Ytterdør


Ikke la ytterdøren stå åpen. Slipp heller ikke ukjente inn i bygget.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*